Majoritatea parlamentară a votat inițiativa PSRM, cea cu privire la compensare facturilor la energie electrică. PAS: „Un fel de fură, dar ne dă și nouă”

Energia electrică pentru perioada de două luni a stării de urgență ar urma să fie achitată din contul bugetului de stat pentru toți consumatorii casnici din Moldova. Inițiativa PSRM a fost aprobată în primă lectură cu majoritatea voturilor deputaților din Parlament, însă a fost și dur criticată.

O parte dintre deputați au calificat-o însă ca fiind populistă.

(Dumitru Alaiba, deputat PAS)

„Milionarii n-au nevoie de compensări. Asta este prin definiție. Acest proiect, această idee o să alimenteze în continuare inechitate și inegalitatea și, după cum am spus, fură, dar ne dă și nouă”.

(Dan Perciun, deputat PAS)

„Proiectul propus este unul, evident, populist, preelectoral, pentru că, elementar, nu s-a făcut efortul de a individualiza acest ajutor și de a se asigura că oamenii din această sală, la fel ca mulți alții din această țară, care nu au nevoie de acest ajutor, să nu beneficieze de el, pentru că stau bine-mersi în vilele, casele, mașinile lor de lux”.  

De altă parte socialistul Vasile Bolea a venit cu îndemn la adresa parlamentarilor: să ia 400 de lei, sau chiar dublu, și să-i transfere în fondul de luptă cu COVID-19 sau pentru reconstrucția Filarmonicii.

De compensarea plăților la curentul electric ar urma să beneficieze toată populația țării, indiferent de statut, venituri și vârstă. Numărul beneficiarilor se ridică la peste 1,2 milioane de persoane.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata