Grosu, către Iohannis, președintele României: „M-am bucurat să aud că România va fi alături de noi în realizarea parcursului european”

În cadrul vizitei de la București, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a avut, astăzi, o întrevedere cu Președintele României, Klaus Iohannis.

Igor Grosu a mulțumit șefului statului român pentru ajutorul constant oferit cu multă generozitate pentru cetățenii moldoveni.

”M-am referit în special la ajutorul acordat pe timpul pandemiei – loturi impunătoare cu echipamente, teste, materiale şi medicamente necesare pentru cetăţenii Republicii Moldova în lupta contra epidemiei de COVID-19; cele peste 500 de mii de doze de vaccin donate de Guvernul de la București, cele 6 000 de tone de motorină, care au venit în susținerea agricultorilor noștri afectați de secetă.

Președintele Parlamentului a reiterat că noul legislativ își ia angajamentul de a implementa toată agenda de reforme necesare pentru dezvoltarea de durată a Republicii Moldova, iar ca priorități sunt: gestionarea crizei pandemice; redresarea consecințelor economice și reforma în domeniului justiției.

”M-am bucurat să aud că România va fi alături de noi în realizarea parcursului european. Doar prin eforturi comune vom reuși să facem lucruri frumoase pentru cetățenii noștri”, a conchis Igor Grosu.

Menționăm că Igor Grosu se află într-o vizită oficială la București, prima în calitate de șef al Legislativului, la invitația Președintelui Camerei Deputaților a Parlamentului României, Ludovic Orban. Din delegația Parlamentului Republicii Moldova mai fac parte alți zece deputați.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata