Grosu, despre faptul că Maxian continuă să lucreze la IGP: „Este o rușine pentru poliție”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, consideră că este o rușine pentru noua guvernare că Marin Maxian se află în continuare în funcția de șef-adjunct la Inspectoratului General al Poliției.

Aseară, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, a fost pus în discuției subiectul numirii și demiterilor de la Ministerul de Interne, Maxian aflându-se în continuare în funcția de șef-adjunct al Poliției chiar și la o lună de la intrarea în funcție a noului Guvern, în condițiile în care este un polițist controversat, care s-a remarcat de-a lungul timpului slujind fiecare regim aflat la putere, notează Cotidianul.md.

„Este o rușine pentru poliție. Este o ruține. Sper că el nu o să continue în această ipostază. Eu cred, dar sunt convins, că aflarea acestor indivizi în poliție nu o să dureze mult. Pentru că nimeni nu o să ne înțeleagă. Eu nu vreau să merg prin oraș, pe la evenimente publice, știind că așa oameni ne asigură securitatea. Aceștia sunt oameni care s-au culcat sub toate regimurile. Aflarea lui în instituția respectivă este foarte temporară. Mă adresez instituției, dacă astfel de specimene nu vor fi tolerate în sistem instituția va căpăta încredere. Oamenii ăștia trebuie să plece din sistem dacă nu o fac singuri trebuie ajutați”, a declarat Grosu.

El susține că Maxian se află în continuare în funcție din cauza că legislația i-ar proteja și că în cazul în care va fi „demis brutal”, va merge în instanță.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata