Grosu: „Guvernul Gavrilița va fi format din membri ai PAS”

Candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, Natalia Gavrilița, urmează să vină în plenul Parlamentulu, cu un cabinet de miniștri format din membri ai Partidului Acțiune și Solidaritate, informează TV8.

Astfel, potrivit sursei respective, la Ministerul de Externe ar urma să fie desemnat deputatul PAS, Mihai Popșoi, la Ministerul Sănătății, consiliera președintei Maia Sandu, Ala Nemerenco, la Ministerul de Interne, o altă consilieră – Ana Revenco, la Ministerul Economiei secretarul general al Aparatului Președintelui, Andrei Spînu, iar la ministerul Educației – secretarul general la Ministerul Educației, Anatol Topală.

În condițiile date, mai precizează TV8, nu se cunoaște doar cine va fi desemnat la ministerul Finanțelor, Agriculturii, Apărării și Justiției.

De altfel, faptul că Guvernul Gavrilița ar urma să fie format din membri PAS, a fost recunoscut și de către președintele interimar al formațiunii, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

„ –Nu vă cer nume, pentru că nu îmi veți spune, dar se vor regăsi și câteva nume din fostul cabinet condus de Maia Sandu? –Probabil da. –Am înțeles. Lume bună. Oameni buni. Patrioți. –În opinia dumneavoastră.”

Amintim că fosta ministră a Finanțelor în Guvernul Sandu, Natalia Gavrilița, care a fost înaintată la funcția de prim-ministru de actualul șef al statului, ar urma să ceară votul de încredere deputaților, în ședința Parlamentului de luni, 8 februarie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata