Grosu și-a prezentat echipa. Mulți dintre miniștrii propuși au fost și-n garnitura propusă de Gavrilița

Igor Grosu, candidatul la funcția de prim-ministru, desemnat de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, își prezintă echipa pentru guvern. Echipa guvernamentală și programul de guvernare urmează să fie prezentate în plenul Parlamentului.

„Am depus în Parlament documentele cu privire la echipa și programul de guvernare. Responsabilitatea noastră este în fața cetățenilor. Prin Programul „Moldova sănătoasă” și echipa cu care venim ne asumăm să luăm decizii responsabile pentru gestionarea crizei economice și pandemice”, a scris Igor Grosu pe Facebook. Așadar, Mihai Popșoi este propus Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Vladimir Bolea – Ministerul Agriculturii, Anatolie Nosatîi – Ministerul Apărării, Andrei Spînu – Ministerul Economiei și Infrastructurii, Anatolie Topală – Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării, Natalia Gavriliță – Ministerul Finanţelor, Ala Nemerenco – Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorel Cibotaru – Viceprim-ministru pentru Reintegrare, Ana Revenco – Ministerul Afacerilor Interne și Sergiu Litvinenco – Ministerul Justiției.

Conform procedurii, candidatul la funcția de premier trebuie să depună la Secretariatul Parlamentului un demers prin care-și anunță intenția de a prezenta în fața deputaților, în ședință plenară, echipa guvernamentală și programul.

Ca să fie învestit, Guvernul lui Grosu trebuie să găsească cel puțin 51 de voturi în Parlament.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata