Guvernul Chicu scapă de moțiune. deocamdată

Cabinetul de miniștri în frunte cu premierul Chicu nu va fi demis pentru asumarea răspunderii pentru cele patru proiecte de lege. Niciun deputat nu a depus o moțiune de cenzură pe acest subiect, iar cele 72 de ore rezervate au expirat. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința cu șeful statului și speaker-ul Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

„Epopeea cu angajarea răspunderii Guvernului pe acele patru proiecte, în special rectificarea bugetului, s-a finalizat ieri. Ieri s-au epuizat acele 72 de ore pentru care deputații le-au avut pentru a depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, respectiv, acestor proiecte. Din câte ne-a informat doamna Președinte a Parlamentului, nu este depusă asemenea moțiune”.

Premierul a mai sus că proiectele urmează să fie semnate în Parlament și trimise Președintelui spre promulgare, care, cel mai probabil, se va întâmpla în această săptămână.

Chicu a vorbit și despre sesizarea depusă la Curtea Constituțională de deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, prin care a solicitat celei din urmă să se pronunțe dacă cele patru proiecte de legi pentru care Guvernul și-a asumat răspundere, printre care se numără și modificarea bugetului, au fost adoptate în mod constituțional.

„O să vedem care o să fie mai departe evoluțiile pe această cale, dar sper foarte mult ca aceste proiecte atât de necesare cetățenilor și economiei vor intra în vigoare, vor fi implementate, iar interesele politice ale unor cetățeni vor rămâne doar interese și nu vor afecta ceea ce așteaptă cetățenii în primul rând”.

Amintim, săptămâna trecută, după trei încercări eșuate, Ion Chicu a reușit să prezinte proiectele de lege prin care Guvernul își asumă răspunderea în fața Parlamentului. 51 de deputați au votat pentru adoptarea acestora. Cei din opoziție spun că vor formula și semna o moțiune de cenzură împotriva Executivului, însă nu pe aceste proiecte de lege.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata