Guvernul Recean a aprobat denunțarea Acordului privind crearea și activitatea televiziunii „MIR”

Cabinetul de miniștri a aprobat denunțarea Acordului privind crearea Teleradiocompaniei Interstatale, semnat la Bișkek în anul 1992 și a Acordului cu privire la garanțiile de drept internațional, în vederea activității libere şi independente a Teleradio Companiei „MIR”, semnat la Așgabat în anul 1993. În acest context, reprezentanța Teleradiocompaniei ,,MIR” în Republica Moldova urmează a fi radiată ca entitate juridică în registrele Camerei Înregistrării de Stat.

„Denunțarea de participare a țării noastre la activitatea companiei MIR va contribui la economisirea resurselor financiare și va reafirma angajamentul Republicii Moldova de a proteja spațiul audiovizual național și regional, în vederea asigurării securității informaționale”, a subliniat secretarul general al Guvernului, Artur Mija.

Potrivit Executivului, în prezent, posturile de televiziune comune pentru spațiul CSI – „Mir TV” și „Mir 24” nu dețin licență de emisie eliberată de Consiliul Audiovizualului și, respectiv, nu sunt furnizori de servicii media în Republica Moldova.

În perioada anilor 2000-2022, din bugetul de stat, către Reprezentanța din Republica Moldova a Teleradiocompaniei Interstatale ,,MIR” au fost achitate mijloace financiare în sumă de circa 40,3 mil lei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata