Hogan, despre plecarea lui Gațcan: Sper să investigheze

Modul în care fostul deputat PSRM Ștefan Gațcan a părăsit fracțiunea și a aderat la un alt partid trebuie investigat de organele competente. Declarația a fost făcută de către Dereck J. Hogan, ambasadorul Statelor Unite la Chișinău. Acesta este de părere că deputații au dreptul să părăsească un partid și să adere la altul, dar dacă acest traseism politic este legat de bani, atunci este ilegal. Declarațiile au fost făcute aseară, la TV8.

„Este dificil să înțeleg ce se întâmplă de fapt, din punctul meu de vedere, pentru că, pe de o parte, deputații au dreptul de a decide unde vor să meargă. Dacă nu sunt mulțumiți de un anumit partid, pot alege altul. Dar dacă acest traseism politic este legat cu primirea banilor, asta desigur nu este bine, mai ales, este ilegal și din această cauză, eu sper că autoritățile relevante, inclusiv Procuratura Generală, o să investigheze exact ce se întâmplă și să-i tragă la răspundere pe cei implicați în aceste acte de corupție”.

Amintim, ieri, într-o postare pe Facebook, deputatul Ștefan Gațcan, ajuns în Parlament în urma alegerilor parlamentare anticipate din 15 martie pe circumscripția Hâncești, anunța că părăsește Partidul Socialiștilor și aderă la Pro Moldova. Gațcan spunea că este nemulțumit de felul în care decurg lucrurile în coaliția de guvernare. De partea cealaltă, cei din PD și PSRM l-au acuzat pe deputat că ar fi plecat pentru bani, în jurul a 500.000 de dolari, potrivit acestora.

Coaliția de guvernare a rămas astfel cu doar 49 de voturi, insuficiente pentru a putea vota proiecte de lege. Cei de la Pro Moldova au ajuns acum la 15 deputați, 14 care au migrat de la PD și unul de la PSRM.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata