Tentativa de asasinare a lui Plahotniuc. Decizia Curții Supreme

Curtea Supremă de Justiție a pronunțat sentința motivată pe dosarul tentativei de asasinare a fostului lider al PDM, Vladimir Plahotniuc. Astfel, CSJ a casat total decizia Curții de Apel și a dispus rejudecarea cauzei de către aceeași instanță de apel, doar că în alt complet de judecată.

La finele lui 2018, Curtea de Apel Chișinău a pronunțat sentințe mai dure pentru cei șase presupuși asasini a lui Vladimir Plahotniuc, cu pedepse cuprinse între 12 și 23 de ani de închisoare.

Toți cei șase condamnați au pledat nevinovați.

Fostul lider al Partidului Democrat s-ar afla în Statele Unite de peste un an, de când a părăsit țara, în iunie, 2019. Organele de drept de la noi au expediat o cerere de extrădare a acestuia acum două săptămâni. Aseară, la TV8, ambasadorul SUA în țara noastră a declarat că SUA examinează deja cererea privind extrădarea lui Plahotniuc, considerat figurant de bază în cazul miliardului furat din sistemul bancar.

„Autoritățile din Moldova trebuie să prezinte toată evidența pe care o dețin și după aceasta începe examinarea, dar după aceasta nu pot da un comentariu, mai mult nu pot să vă spun, asta depinde deja doar de autoritățile relevante din SUA”.

Vladimir Plahotniuc n-a mai venit cu o reacție în spațiul public din 13 martie, cu două zile până la parlamentarele anticipate de la Hâncești, când, pe Facebook, a transmis un mesaj celor care „nu mai pot de grija lui”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata