Hotărârea Comisiei Electorale Centrale, privind deschiderea secțiilor de votare peste hotare, va fi examinată de Curtea Constituțională

Hotărârea Comisiei Electorale Centrale, privind deschiderea secțiilor de votare peste hotare, va fi examinată de Curtea Constituțională. Curtea de Apel, care examina contestările mai multor concurenți electorali pe marginea acestei hotărâri, s-a adresat la Curtea Constituțională pe acest caz.

Ieri, și Curtea Supremă de Justiție a apelat la Curtea Constituțională pe hotărârea deschiderii secțiilor de votare pentru cetățenii moldoveni din regiunea transnistreană.

Astfel, Curtea de Apel admite o cerere de neconstituționalitate și se adresează la CC cu privire la numărul secțiilor de vot în străinătate. Ședința este amânată până la pronunțarea Înaltei Curți.

Pe scurt, magistrații de la Curtea de Apel au admis o cerere de neconstituționalitate depusă de Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr (DA) cu privire la sesizarea Curții Constituționale privind exercitarea controlului constituționalității unor prevederi din Codul electoral în legătură cu numărul secțiilor de vot care urmează să fie deschise în străinătate la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata