Viceprimarul Chironda, despre demolarea hotelului „Național”

Viceprimarul Capitalei, Victor Chironda nu vrea ca Hotelul Național să fie demolat, iar în locul acestuia să fie construit un complex multifuncțional. Declarațiile au fost făcute într-o conferință de presă. Chironda spune că a depistat mai multe nereguli în documentele aprobate de Direcţia generală arhitectură, urbanism şi relaţii funciare.

(Victor Chironda, viceprimarul capitalei)

„Atrag atenția asupra faptului că acest subiect este de importanță majoră pentru dezvoltarea orașului Chișinău, deoarece demolarea Hotelului Național va însemna lichidarea unui simbol al orașului, iar autorizarea construcției unui complex de clădiri cu funcționalitate locativă și comercială poate duce la supraîncărcarea zonei și la agravarea gestionării traficului pe bulevardele Negruzzi și Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Chironda a cerut suspendarea din funcție a Svetlanei Dogotaru, arhitectorul-șef al Capitalei.

(Victor Chironda, viceprimarul capitalei)

„Eu nu voi permite să folosească numele meu în calitate de acoperire pentru diferite lucruri care nu sunt nici legale, nici corecte. Dacă cineva consideră că Hotelul Național trebuie desființat în această procedură, să fie responsabil, să iasă deschis și să spună acest lucru”.

Amintim că, anterior, s-a anunțat despre faptul că Hotelul Național ar putea fi demolat, iar în locul lui ar putea fi construit un Complex multifuncțional. În acest sens, Pretura sectorului Centru a anunțat consultări publice asupra proiectului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata