Iarna își intră treptat în drepturi

Deși cam greu, sezonul rece își intră încet, dar sigur în drepturi. Asta anunță Serviciului Hidrometeorologic de Stat, potrivit căruia, în această săptămână valorile termice vor scădea simțitor.

Totodată, mai anunță sinopticienii, marți și miercuri, pe arii restrânse va ninge, iar în zonele joase se va forma ceața, fenomene meteo care vor face drumurile din țară greu practicabile. În condițiile date, oamenii legii recomandă șoferilor să respecte cu strictețe regulile de circulație și indicațiile polițiștilor de patrulare.

Ce ține de valorile termice, marți acestea vor fi încă pozitive, respectiv în raioanele din Nord, maxima va urca până la +1 grad, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra temperaturi de +2 grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre va ajunge până la +3 grade.

Noaptea, minima va oscila între -6 și -2 grade Celsius.

În schimb, conform ultimei actualizări a Serviciului Hidrometeorologic, începând cu joi, valorile termice vor cobori simțitor. Astfel, ziua vom avea temperaturi de -7 grade, iar noaptea de -15 grade Celsius. Cum cerul va fi parțial senin, fulgii de nea se vor mai lăsa așteptați. Vântul va bate moderat, cu posibile intensificări.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata