Vaccinarea anti-COVID ar putea începe în februarie

Moldova ar putea beneficia de primul lot de vaccin anti-coronavirus până la sfârșitul lunii ianuarie, anunță Ministerul Sănătății, care, în același context, a mai menționat că procesul de vaccinare va fi unul gratuit pentru toată populația țării.

„La șapte ianuarie 2021, Ministerul a primit confirmare că Moldova ar putea beneficia de primul lot vaccinuri anti-COVID-19 până la finele lunii ianuarie curent, cu posibilitatea de administrare a vaccinului la începutul lunii februarie 2021. În acest sens, Ministerul a elaborat planul național de imunizare anti-COVID-19”.

Potrivit oficialului, Moldova va recepționa vaccin pentru 20% din populație, drept donație, iar în prezent s-a solicitat pentru încă 30%.

„De asemenea, Republica Moldova este în așteptarea celor 200.000 de doze anti-COVID despre care a fost menționat în cadrul întrevederii președintelui Republicii Moldova și președintelui României. Indiferent de proveniența vaccinului, sistemul medical este pregătit pentru gestionarea și administrarea acestuia”.

Menționăm că, conform Ministerului Sănătății, vaccinarea populației se va face în trei etape. Astfel, la prima etapă vor fi vaccinați angajații instituțiilor medicale, la etapa a doua vor fi vaccinați adulții cu vârsta de peste 60 de ani, persoanele cu comorbidități, lucrătorii sistemului penitenciar, sistemului de educație și securității statului, iar la etapa a treia va fi vaccinată populația generală.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata