Igor Dodon, după briefingul susținut de Maia Sandu: „Guvernarea PAS profită acum de situația din regiune pentru a nu răspunde în fața oamenilor”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat luni, 26 septembrie, deciziile luate la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) de sâmbătă. Astfel, au fost luate măsuri în rezultatul anunțurilor făcute de Federația Rusă referitor la mobilizarea parțială, referendumurile secesioniste în regiunile ucrainene sub controlul armatei Federației Ruse și eventuala utilizare a armelor neconvenționale.

Mai exact, ea a anunțat în cadrul briefing-ului de presă deciziile luate la ședința CSS:

-creșterea vigilenței și actualizarea planurilor de acțiuni, corespunzător noilor riscuri;
-monitorizarea mai riguroasă a situației din regiunea transnistreană și descurajarea implicării populației din această zonă în activități de mobilizare desfășurate de Federația Rusă;
-pregătirea pentru un eventual flux sporit de refugiați;
-aprovizionarea cu resurse energetice alternative, în cazuri de urgență;
-verificarea planurilor de contingență în caz de incidente nucleare.

Cu o reacție imediată la cele declarate de Maia Sandu, a venit ex-Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care a ținut să critice cele spuse de actualul șef al statului, concluzionând că Sandu nu mai poate guverna decât prin dictatură.

Potrivit lui Dodon, pentru Maia Sandu este mai simplu să sperie lumea cu războiul și să instaleze un regim dictatorial, decât să guverneze eficient țara și să creeze un stat de drept autentic.

„După briefingul de azi al Maiei Sandu, recent revenită în țară după consultările cu curatorii săi occidental, putem concluziona că ea nu mai poate guverna decât prin dictatură. Trebuie să uităm de economie, căldură, dezvoltare și „vremuri bune”. Este mai simplu pentru ea să-i numească pe cetățenii care vor alegeri anticipate hoți și leneși (iar conform ultimelor sondaje, peste 65% din oameni vor alegeri), decât să asigure populația cu gaz ieftin, salarii și pensii decente. Este ipocrit din partea Maiei Sandu să strige despre reforme și anticorupție și în același timp să adune în jurul ei tot felul de hoți și corupți din guvernele Filat și Leancă, implicați în furtul miliardului, pentru a-i utiliza în scopurile proprii și împotriva oponenților politici”, a scris Dodon pe Facebook.

Acesta a adăugat că Guvernarea PAS ar profita acum de situația din regiune pentru a nu răspunde în fața oamenilor din cauza acestor catastrofe sociale și economice în care a ajuns țara în ultimul an.

„Dar această abordare mult nu ține. Prețurile cresc, tarifele cresc, frigurile vin, iar oamenii sunt tot mai săraci și mai speriați de aceste „vremuri bune”. Moldovenii deja au înțeles totul despre această guvernare și ei nu mai doresc să rabde 2-3 ani de explicații sterile sau amenințări și acuzații din partea unor incompetenți agresivi, aflați la conducerea țării. Nimeni nu vrea să rabde până la alegerile ordinare din 2024-2025, fiindcă până atunci, cu așa guvernare, zeci de mii de oameni pot muri de frig, de boli și de sărăcie. Oamenii vor alegeri anticipate și au tot dreptul să ceară asta, pentru că poporului îi aparține puterea în stat”, a conchis Dodon.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata