Protestele nu încetinesc: Fermierii vor veni cu tehnica agricolă în PMAN

Asociația Obștească „Forța Fermierilor” transmite într-un comunicat difuzat presei că vrea să atragă atenția autorităților că, la distanță de câteva zile după protestul de avertizare al agricultorilor, instituțiile abilitate așa și nu au stabilit organizarea unui dialog între Prim-ministru și reprezentanții agricultorilor pe marginea revendicărilor înaintate de agricultori. Totodată, Comisia Situații Excepționale nu a emis o decizie privind măsurile urgente de susținere a sectorului agrar, solicitate de producători agricoli.

Astfel, Asociația a depus o declarație prealabilă privind rezervarea Pieței Marii Adunări Naționale, în luna noiembrie, pentru acțiuni de protest cu tehnică agricolă.

„AO „Forța Fermierilor” reiterează poziția sa, că toate doleanțele producătorilor agricoli poartă un caracter EXCLUSIV ECONOMIC, iar manifestările noastre exclud orice acțiuni cu tentă politică. Agricultorii din organizația noastră rămân consecvenți, indiferent de faptul cine se află la guvernare și sunt preocupați exclusiv de problema salvării ramurii și neadmiterii falimentării miilor de fermieri mici și mijlocii. Categoric nu acceptăm procesul offshore-zării sectorului agrar și expansiunea agresivă a agro-holdingurilor”, se arată în declarația Asociației transmisă presei.

„Forța Femrierilor” mai notează că cerințele producătorilor agricoli, profund afectați concomitent de secetă, embargou, scumpiri exorbitante și prețuri derizorii la materia primă, sunt mult mai moderate comparativ cu anul 2020 și la etapa actuală nu necesită alocarea banilor din bugetul de stat.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata