Igor Dodon: „Filarmonica nu va dispărea”

Filarmonica Națională din Chișinău „Serghei Lunchevici” nu va dispărea. Iar o asigurare în acest sens a fost făcută de către șeful statului Igor Dodon, la capătul întrevederii purtate în această dimineață cu conducerea de vârf a țării, când a mai precizat că, la moment, există două soluții pentru rezolvarea acestei probleme.

„Sunt două posibile soluții, sau reparația edificiului care practic a ars în totalitate, sau demolarea și construcția de la zero. Preventiv, potrivit informațiilor pe care le dat experții, probabil vom merge pe soluția a doua, adică demolarea și construcția de la zero.”

Totodată, în cadrul aceleiași ieșiri la presă, Igor Dodon a mai amintit și despre faptul că, statul își va onora și în continuare toate angajamentele financiare.

„Începând cu data de 1 octombrie va fi achitat acel suport pentru pensionarii care au pensia mai mică de 3.000 de lei. Este vorba de achitarea a 900 de lei, suplimentar pentru 660.000 de pensionari care primesc pensia mai puțin de 3.000 de lei. Prin urmare, de joi, aceste plăți vor fi asigurate împreună cu pensia. La fel, vă informăm că toate plățile salariale, pensiile, toate cheltuielile necesare, statul își onorează în continuare toate angajamentele.”

Nu au fost uitați nici agricultorii afectați de calamitățile naturale, a mai declarat șeful statului, făcând referire la noii pași întreprinși în acest sens de către autorități.

„Vreau să vă informez că practic pentru prima grupă, acele 200.000 de hectare, agricultorii care și-au pierdut roada au primit 300 de milioane de lei, iar acum se fac ultimile achitări, banii fiind deja transferați.”

Suplimentar, la același subiect, Igor Dodon a mai anunțat că Ministerul Finanțelor a deschis și un cont special, adresându-se în acest sens partenerilor de dezvoltare pentru a primi surse financiare care vor fi folosite cu scopul de a ajuta agricultorii loviți de seceta din acest an.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata