Pandemia de COVID-19, tot mai prezentă în școli

380 de cazuri de infectare cu COVID-19 în rândurile copiilor și angajaților.  Acesta este bilanțul înregistrat în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău de la începutul lunii septembrie, odată cu reînceperea anului de studii, potrivit datelor prezentate în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei, de către șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi.

„Ca urmare a începerii noului an de studii, începând cu 1 septembrie, în instituțiile de educație timpurie și preuniveristar au fost înregistrate total 380 de cazuri de îmbolnăviri au fost înregistrate în instituțiile de învățământ din municipiu de la începutul anului de studii: 166 copii și 214 angajați”.

Cu toate acestea, în continuare, mai mulți copii din municipiul Chișinău vor fi incluși în procesul educational, a precizat Angela Cutasevici, făcând referire la una dintre modificările Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

„Una dintre aceste hotărâri vizează modificarea distanței fizice dintre elevi în instituțiile de învățământ, de la 1,5 la 1 metru. Astfel, fiecare copil va ocupa zilnic același loc în bancă, la cel puțin un metru față de celălalt, în față, în spate și lateral. Această modificare va oferi posibilitatea instituțiilor școlare să reconfigureze spațiile școlare, incluzând mai mulți elevi în procesul educational.”

Menționăm că și șeful statului Igor Dodon a declarat la finalul ședintei de astăzi a conducerii de vârf a țării că în acest stadiu, cu cifrele pe care le avem, nu se ia în considerare opțiunea de a sista procesul educațional din țară.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata