Igor Dodon: „Maia Sandu, nu mai faceți declarații tăioase”

Președintele țării Igor Dodon îi sugerează liderei PAS, Maia Sandu să nu facă declarații tăioase în campania electorală, amintindu-i acesteia, în cadrul unui nou episod al emisiunii „Președintele Răspunde”, că după alegerile anticipate, care vor fi provocate de PSRM, va trebui să se așeze, din nou, la masa de negocieri cu socialiștii, să de mâna și să găsească soluții împreună.

„Eu înțeleg că e campanie electorală și vreți să păreți tare bățoși. O să se finalizeze campania electorală, o să trebuiască să veniți, să discutați. Amintiți-vă ce vă spun. Eu apreciez faptul că noi am avut curajul anul trecut, inclusiv Maia Sandu a venit și a discutat. Dădea mâna în fiecare zi”.

În context, șeful statului i-a mai sugerat Maiei Sandu să nu o facă pe marea luptătoare anti-Dodon, pentru că după alegeri nu va avea o altă soluție, decât PSRM.

„Dar cu cine după alegeri anticipate, pentru că noi o să le provocăm la sigur, o să trebuiască să te așezi la masa și să discuți, cu cine? Cu Șor sau cu Usatîi să faci majoritate parlamentară, stimată doamnă? O să trebuiască să veniți și să ne așezăm cu socialiștii și să găsim limbă comună. Pentru ce tot veninul pe care îl turnați? Noi nu o să vă răspundem cu aceeași monedă.”

Maia Sandu nu a comentat spusele președintelui.

Iar referindu-se la întrevederea de ieri, de la Parlament, dintre Pavel Filip și Maia Sandu, Igor Dodon a spus că liderii PD și PAS „sunt băieți mari” și „pot să se întâlnească unde doresc”.

Mai mult, șeful statului a menționat că acest moment nu va schimba raportul de funcții care a fost repartizate în Guvern, iar înțelegerea dintre PD și PSRM va rămână în continuare în vigoare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata