Voronin pledează pentru alegeri anticipate

Fostul președinte al Moldovei, funcție pe care a exercitat-o timp de două mandate, Vladimir Voronin pledează în favoarea alegerilor parlamentare anticipate. Liderul actual al Partidului Comuniștilor că acest Parlament seamănă mai mult cu o pușcărie. Declarațiile au fost făcute aseară, la emisiunea Puterea a Patra de la postul nostru de televiziune.

„Aici, eu susțin întru-totul. Acesta-i nu-i parlament. Acesta-i… Eu nu vreau ca organul suprem legislativ al țării să-l numesc cu cuvinte urâte, dar acesta nu-i parlament, e „Doamne, ferește”. Chiar aceștia care au venit cu un partid, partid care a avut un program, care au bătut oamenii la cap să le voteze partidul, și-acum au fugit în alte partide. Alții chiar de două ori au fugit dintr-o fracțiune-n alta”.

În iulie, Curtea Constituțională a stabilit că alegerile parlamentare anticipate nu pot avea loc o dată cu prezidențialele din această toamnă, în urma unei sesizări depuse de mai mulți deputați. Înalta Curte a statuat că anticipatele nu se pot desfășura în ultimele șase luni de mandat ale președintelui în exercițiu. Igor Dodon, care încă nu și-a anunțat candidatura, dar și Maia Sandu au declarat că, în cazul în care vor obține victoria, vor demara procedura de dizolvare a actualului parlament și organizarea alegerilor parlamentare anticipate, adică la începutul anului viitor.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata