Igor Dodon va candida pentru al doilea mandat

Președintele în exercițiu al Moldovei Igor Dodon a anunțat astăzi că a luat decizia de a participa la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Astfel, împreună cu reprezentanții Partidului Socialiștilor, șeful statului a depus în această după-amiază la Comisia Electorală Centrală cererea privind înregistrarea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor.

La final procedurilor de la CEC, Igor Dodon a precizat că a luat această decizie din două motive – pentru că i-au cerut-o cetățenii și pentru că Moldova are nevoie în continuare de stabilite.

„Primul mandat al meu a fost unul deloc simplu, a fost unul dificil. În prima etapă am avut de furcă cu un regim oligarhic pe care am reușit să-l dăm jos. În a doua etapă, am fost loviți de pandemie și de secetă și de criza economică care nu au mai fost în istoria modernă a Republicii Moldova. Eu consider că noi am făcut față acestor provocări. Am asigurat stabilitatea, am gestionat situația, am achitat salarii, pensii și am ajutat agenții economici. ”

Totodată, Igor Dodon le-a urat mult succes tuturor candidaților, reiterând că cetățenii așteaptă alegeri democratice și corecte.

„Eu vreau să le urez succes tuturor concurenților electorali. Sănătate tuturor. Eu sper foarte mult să fie o campanie corectă și democratică. Cu Doamne ajută pentru Republica Moldova și pentru poporul nostru.”

Menționăm că grupul de inițiativă în susținerea lui Igor Dodon, care va fi compus din o sută de oameni, va fi condus de deputatul socialist, Vlad Batrîncea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata