Igor Dodon: „Vom avea parte de alegeri corecte”

Alegerile prezidențiale din acest an se vor desfășura într-un singur mod, unul democratic și echidistant. Asigurarea vine din partea președintelui țării Igor Dodon, care, în acest sens, i-a îndemnat pe toți candidații la funcția de șef al statului să dea dovadă de maturitate, în special politică, în cadrul acestei campanii electorale.

„Eu vreau să mă adresez către toți candidații care doresc să opteze pentru funcția de președinte a Republicii Moldova, vă chem la corectitudine. Autoritățile vor asigura un proces democratic și transparent pentru aceste alegeri prezidențiale. Dar îndemn și candidații, înțelegem lupta politică, înțelegem că fiecare își va face campania sa. Eu mă adresez dumneavoastră să fim corecți.”

În context, Igor Dodon a îndemnat și partenerii de dezvoltare să delege observatori la acest scrutin.

„Vin cu un îndemn către partenerii de dezvoltare din Est și din Vest să delege observatori la aceste alegeri. Pentru noi este foarte important acest proces electoral și vreau să vă asigur că vom face tot posibilul pentru ca aceste alegeri să corespundă standartelor internaționale.”

Amintim că alegerile prezidențiale urmează să se desfășoare pe data de 1 noiembrie 2020, iar turul doi al scrutinului, dacă acesta va avea loc, se va desfășura pe data de 15 noiembrie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata