Năstase, Deliu și Usatîi se pregătesc de alegeri

Primii pretendenți la funcția de președinte al țării au depus actele la Comisia Electorală Centrală, pentru a înregistra grupul de inițiativă. Ulterior, aceștia vor putea colecta semnăturile în susținerea fiecărui candidat, necesare pentru înscrierea în cursă. Este vorba despre liderul Platformei DA, Andrei Năstase, președintele formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, și fostul președinte al PLDM, Tudor Deliu.

Primul care a venit la CEC pentru a înregistra grupul de inițiativă a fost fostul președinte al PLDM, Tudor Deliu.

Și liderul formațiunii „Partidul Nostru” Renato Usatîi a depus astăzi actele la CEC.

„Am emoții deoarece sunt primele alegeri prezidențiale din viața mea. În 2016, cum a confirmat și CEDO, am fost scos ilegal din cursă. În 2016 au schimbat legea și nu am putut candida. Vor fi primele alegeri cu participarea mea. Sunt sigur că nimeni nu-și va mai permite să repete ceea ce a făcut în 2014 și 2016″.

Iar liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a susținut o conferință de presă în fața sediului Institutului Muncii, unde Consiliul politic al formațiunii l-a desemnat oficial drept candidat la funcția de președinte al țării.

„Eu sunt unicul candidat cu adevărat independent și liber. Sunt candidatul oamenilor. Nu răspund la butoanele de comandă venite din interiorul și din exteriorul țării”

Listele de subscripție cu semnături reprezintă una dintre condițiile pentru înregistrarea pretendenților la fotoliul de șef al statului. Mai exact, potrivit Codului Electoral, este nevoie de „semnăturile a cel puţin 15 000 și nu mai mult de 25 000 de alegători din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Moldovei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata