Igor Grosu a lansat un mesaj care incită la ură și discriminare. Se va autosesiza poliția?

Replica acidă dată de președintele Parlamentului, Igor Grosu, șefului adjunct al Biroului de Reintegrare, Nicolai Țveatcov, care a spus că cheia reîntregirii Republicii Moldova cu teritoriile controlate de administrația de la Tiraspol este federalizarea, a făcut-o pe Natalia Morari să lanseze în cadrul emisiunii Morari.live o rubrică nouă denumită generic „Nu pot să tac”.

Natalia Morari a făcut trimitere la o lege adoptată în primăvara acestui an, chiar de către majoritatea PAS, prin care se sancționează penal și contravențional discursul instigator la ură.

„Mie chiar îmi este interesant dacă poliția se va autosesiza. Pentru că, domnu

le Grosu, a spune mancurt, coloana a V-a, unei persoane, care expune un gând, o idee, cu care dvs nu sunteți de acord, nu înseamnă că puteți să faceți atac la persoană. Nu e o problemă să atacați ideea. Nu este o problemă să faceți praf din această idee cu federalizarea și să spuneți tot ce doriți. Oamenii buni, cu adevărat buni, nu atacă persoana. O asemenea declarație făcută de un om de stat, dintr-o asemenea poziție, trebuie să poarte responsabilitatea pentru ceea ce spune.”, a declarat Natalia Morari.

Jurnalista a atras atenția că Republica Moldova este în pragul unei catastrofe sociale, iar o bună parte a cetățenilor nu vor fi pur și simplu în stare să-și achite facturile, iar în asemenea situații, se caută vinovatul, precum s-a mai întâmplat în istoria poporului nostru.

„Când un demnitar de stat spune mancurt, coloana a V-a, la cel care are un alt punct de vedere, de la o asemenea declarație la altă declarație, Чемодан. Вокзал. Москва… este foarte scurt. Trebuie să fiți responsabil când faceți asemenea declarații și eu chiar mă întreb dacă poliția se va autosesiza să verifice această declarație. Slavă Domnului că trăim încă într-o țară liberă și eu ca cetățean liber consider că în această declarație sunt elemente de instigare la ură și discriminare. Să vedem dacă și poliția așa crede și merită cel puțin de verificat.”, a punctat Morari.

Amintim că Igor Grosu l-a numit „mancurt” și „coloana a V-a” pe Nicolai Țveatcov, despre care a mai spus că ar trebui de-l „trimis la Kremlin”.

Jurnalistul Igor Liubec a atras atenția pe Facebook că, în realitate, Țveatcov a vorbit despre „oferirea unui statut special pentru transnistreni, ceea ce ar reprezinta în sine un element de federalizare”, iar presa deja a preluat și a scris că aceasta „va însemna federalizarea țării”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata