În premieră, statul Republica Moldova va fi acționat în judecată pentru că nu-și respectă angajamentele față de cetățeni. Iată cui aparține inițiativa

Bătrânii din Republica Moldova ar fi șocați de ceea ce trăiesc în prezent și nu-și pot da încă seama că scumpirile în masă pentru toate produsele și serviciile, sunt reale, iar greul cel mai mare pentru acești va fi la iarnă, când vor fi nevoiți să achite facturile uriașe pentru încălzire. Andrei Donică, liderul Mişcării Profesioniştilor “Speranţa-Надежда” (MPSN), anunță că în cel mult o lună va organiza alt gen de proteste și sute de mii de cetățeni vor acționa statul în judecată pe motiv că efectiv, mor de foame. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Morari.live, difuzată în fiecare joi la ora 21:00 la postul de televiziune N4.

Donică a atras atenția că acel lemn mai ieftin promis de guvernare, este în realitate foarte scump, deoarece transportul costă mulți bani, iar la mijloc este o schemă ilicită, iar cei care transportă lemnul nu achită taxe și impozite la stat. Acesta a mai spus că în prezent se fură cel mai mult prin intermediul Moldsilva.

„Pensia minimă ar trebui să fie de 4185 de lei. Gata. Cum poate un pensionar astăzi, să cumpere lemn cu 1500 de lei pe metru stern, când pensia o are 2000 de lei? Că nici nu au măcar toți pensia de 2000… Treaba lor de unde să ia bani, ei doar au promis vremuri bune. Pe mine mă interesează să facă ceea ce au promis la oameni. Vremuri bune au promis? Dacă nu, noi vom scoate oamenii în stradă, dar noi știm cum să-i scoatem, și vom arăta că ei sunt niște mincinoși.”, a declarat Andrei Donică.

Primarul satului Condrița a recunoscut că timp de un an de zile nu a criticat guvernarea cu speranța că lucrurile se vor schimba spre bine.

„Da eu promit proteste, altfel nu pot. Pe mine mă sună foarte mulți… Un an de zile nu am făcut nimic la PAS, le-am dat pace, poate să se pună, să înceapă ceva, că e greu deodată… am luat și eu o Primărie, cu probleme, nu poți pe toate odată să la faci, dar ei după un an de zile își bat joc. Și mă sună oamenii să-mi spună că mor de foame și ce facem mai departe.”, a spus Donică.

În consecință, Donică, tot el și liderul unei mișcări politice, anunță că în maxim o lună de zile va scoate lumea să protesteze în stradă. Mai mult ca atât, acesta promite alt fel de proteste, mai eficiente și cu rezultat pentru oamenii de rând, nu doar partidele politice.

„Facem un concept, ca oamenii nu pur și simplu să iasă în stradă și să piardă timpul, să strige jos, sus, iar câțiva băiețași să se aleagă cu funcții, iar oamenii cu nimic, cum au mai umblat. În maxim o lună de zile se va vedea ce facem noi. Conform art. 47, statul este obligat să acorde un trai decent, dar noi în judecată vom cere un minim al traiului decent. Sunt convins că cel puțin la CtEDO, acest proces de judecată va fi câștigat.Statul va fi nevoit să acorde 4185 de lei lunar pensia.”, a punctat liderul Mişcării Profesioniştilor “Speranţa-Надежда”.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata