Igor Grosu către președinta BERD: „Suntem angajați într-un program ambițios de reformă, care trebuie să culmineze cu apropierea țării noastre de UE”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu președinta Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Odile Renaud-Basso, aflată într-o vizită în Republica Moldova, transmite Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

Igor Grosu a menționat, în cadrul întrevederii, că BERD continuă să fie un partener de încredere al Republicii Moldova, în special prin programele de sprijin al antreprenorilor, întărirea independenței energetice a țării noastre, dar și prin ample investiții în infrastructură.

Cu contribuția BERD, se reabilitează circa o pătrime din calea ferată a țării noastre, pe tronsonul Tighina – Basarabeasca – Giurgiulești, iar, în aceste zile, vor fi date în exploatare două sectoare ale drumului expres M3: Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România.

„Mă bucur că prin noua strategia de țară pentru Moldova pentru anii 2023-2028, aprobată de către BERD în februarie a acestui an, țara noastră va putea continua proiectele prin care să întărească securitatea energetică, să promoveze energia regenerabilă, să consolideze sistemul financiar și infrastructura națională”, a spus Președintele Parlamentului.

Șeful legislativului i-a comunicat președintei BERD despre eforturile guvernării de a reveni la creștere economică în acest an, prin sprijinirea antreprenorilor, digitalizarea și debirocratizarea mediului de afaceri, procese care, la rândul lor, să atragă noi investiții în țara noastră.

„Actuala guvernare este angajată într-un program ambițios de reformă, care trebuie să culmineze cu apropierea țării noastre de Uniunea Europeană”, a precizat Președintele Parlamentului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata