Cutremur cu magnitudinea 5,5 în Turcia

Un cutremur cu magnitudinea 5,5 a avut loc la ora 08:44 în districtul Kozan din Adana, Turcia, la o adâncime de aproximativ 11 kilometri, transmite presa locală, transmite digi24.ro.

Yunus Sezer, directorul AFAD, a transmis că nu au fost raportate victime până în acest moment. „După cutremurul cu magnitudinea 5,5 care a avut loc în districtul Kozan din provincia Adana la ora 08:44, nu există nicio situație negativă deocamdată”, a declarat el.

Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM), cutremurul a fost urmat la puțin timp de o replică cu magnitudinea de 3.0.

Un analist al CNN Turcia, prof. dr. Șükrü Ersoy, a spus că nu este un cutremur care poate fi considerat mic și poate provoca daune mai serioase clădirilor care au fost deja deteriorate structural.

„Nu este un cutremur care poate fi considerat mic. Poate provoca daune mai serioase clădirilor care au fost deteriorate structural, în special în zona seismică. Extinderea faliei Çardak a ajuns până la Göksun.

Atunci când are loc un cutremur într-un loc, tensiunile sunt resimțite la ambele capete. Astfel de cutremure se întâmplau deja. (…).

Această regiune nu se confruntă cu cutremure mari, așa cum am mai avut până acum. Pot apărea cutremure de până la 6,5, ceea ce este în concordanță cu natura acestei regiuni. Vom monitoriza acest lucru. Continuă pe aceeași falie sau au loc în locuri diferite. Nu putem scăpa în niciun fel de cutremure.

Există structuri în toată Turcia care pot fi afectate de cutremure.

Trebuie să desfășurăm studii legate de cutremure. Trebuie să fiți pregătiți pentru acest lucru. Fiecare cutremur care depășește 5,5 în Turcia poate provoca pagube. 5,5 nu trebuie subestimat”, atrage atenția Șükrü Ersoy.

Noul seism s-a produs la doar câteva luni după devastatorul cutremur din februarie care a cauzat distrugeri masive în aceeaşi regiune şi în mai multe zone din Siria. Numai în Turcia, acel seism a ucis peste 50.000 de persoane, iar zeci de mii de clădiri au fost distruse. Multe dintre locuinţele sever avariate în timpul seismului din februarie nu au fost încă demolate.

Orhan Tatar, directorul departamentului de reducere a riscurilor din cadrul Agenţiei pentru gestionarea dezastrelor naturale (AFAD), a cerut populaţiei să nu se apropie de clădirile avariate.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata