Igor Grosu: „În pofida faptului că suntem sabotați, suntem hotărâți să mergem până la capăt”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu Președintele Saeima Republicii Letonia, Edvards Smiltēns, care se află într-o vizită oficială în țara noastră. Cei doi președinți de parlament au discutat despre situația internă din Republica Moldova, în special despre criza de securitate provocată de războiul Federației Ruse în Ucraina.

Oficialii au vorbit și despre agenda noastră parlamentară, dar și despre procesul de reformare și modernizare a țării. Igor Grosu a menționat că anul 2023 va fi dedicat procesului de europenizare a Republicii Moldova.

„Reforma justiției este una prioritară. În pofida faptului că suntem sabotați, suntem hotărâți să mergem până la capăt, fiindcă orice încercare de opri acest proces înseamnă revenirea la un stat capturat și instituții ale statului slabe”, a spus șeful legislativului.

În cadrul discuțiilor, oficialii au convenit ca Republica Moldova să primească suport în a prelua bunele practici letone în domenii precum votul prin corespondență, reforma teritorial-administrativă, aproximarea legislației la Uniunea Europeană.

„Republica Moldova și Letonia au înregistrat în ultimii ani un nivel înalt de cooperare bilaterală, inclusiv în dialogul parlamentar și în cadrul grupului de prietenie”, a subliniat Igor Grosu.

La rândul său, Președintele Saeima Republicii Letonia, Edvards Smiltēns, a dat asigurări că Letonia va continua să susțină parcursul nostru european, menționând că Republica Moldova împreună cu Ucraina trebuie să facă parte din marea familie europeană.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata