Igor Grosu: „Prioritățile noului Parlament sunt lupta cu corupția, reforma în domeniul justiției și creșterea economică”

Lituania reconfirmă sprijinul pentru întărirea parcursului european al Republicii Moldova și pentru realizarea agendei de reforme în țara noastră. Despre aceasta a anunțat, astăzi, ambasadorul Lituaniei la Chişinău, Kęstutis Kudzmanas, în cadrul întrevederii cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Speakerul a remarcat rolul Lituaniei în susținerea eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova, ținând cont de inițiativa lituaniană privind crearea  Coaliției de prietenie în formatul EU Associated Trio: cele 3 țări care au semnat Acord de Asociere cu UE – Republica Moldova, Ucraina, Georgia – și țările UE.

“Apreciem dinamica pozitivă a dialogului politic și a cooperării sectoriale moldo-lituaniene și subliniem importanța extinderii și diversificarea relațiilor bilaterale, precum și valorificarea potențialului de cooperare interparlamentară”, a declarat Igor Grosu.

În context, oficialii au convenit asupra efectuării unor vizite reciproce la nivelul conducerii parlamentelor, ceea ce ar permite un cadru de consultanță mai amplu, precum și eventuale transferuri de experiență la subiecte de interes comun.

Președintele Parlamentului a reiterat prioritățile noului Legislativ, printre care lupta cu corupția, reforma în domeniul justiției, creșterea economică și altele.

Diplomatul lituanian, Kęstutis Kudzmanas a reconfirmat deschiderea de a împărtăși din experiența Lituaniei în procesul de implementare a reformelor în țara noastră. Ambasadorul a dat asigurări că Republica Moldova, în continuare, va beneficia de suport din partea Lituaniei, inclusiv în procesul de integrare în Uniunea Europeană.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata