„Implicare – zero”. Ceban îi cere demisia lui Chironda: „Dacă nu, voi semna eu toate actele neceseare. Regret că l-am invitat în echipă”

Ion Ceban, primarul general al capitalei, într-o conferință de presă, a venit cu acuzații grave în adresa lui Victor Chironda, viceprimar al capitalei, responsabil pe domeniul infrastructurii, care ieșit, săptămâna trecută, cu mai multe acuzații în adresa executivului Primăriei, afirmând că au fost comise mai multe abuzuri și ilegalități în legătură cu demolarea Hotelului Național. „Implicare – zero”, a declarat edilul capitalei, referindu-se la activitatea de un an și jumătate a lui Victor Chironda.

„Eu am fost cel care i-a propus lui Chironda această funcție, iar lucrurile nu pot continua în această manieră. Primăria nu se administrează doar pe Facebook. Nu este o simplă organizație unde doar vorbim despre probleme. Am auzit diferite lucruri în spațiul public. Am preluat cea mai coruptă instituția din țară. Fiecare dintre viceprimari au avut la dispoziție să-și aleagă echipa. Primăria nu este despre boceală, ci despre muncă, inclusiv în weekend.”

„Constat că, în această perioadă, am urmărit o isterie care se vrea încă în funcție. Lumea este nedumerită. Doar el lucrează în primărie, iar restul nu au ce face decât să-l supere. În aceste condiții, el persecutează colegii săi în instanțe, pe la procuratură, dar sunt proiecte de care nu se ocupă. Cu nicio direcție nu a avut o relație bună de muncă. Aștepta să merg în deplasare, ca să iasă public cu aceste murdării. A lipsit o lună de la serviciu, dar plecând peste hotare, neanunțînd pe nimeni. Ceea ce face este victimizare. El a uitat că nu cetățenii l-au ales, ci eu l-am chemat. Știa că trebuie să plece. Acest lucru era inevitabil. Încearcă să se relanseze. Nu reușește să-și vadă dosarele, să finalizeze proiectele. I-am dat șanse de mai multe ori”, a declarat Ceban.

Săptămâna trecută, Victor Chironda spunea că nu vrea ca Hotelul Național să fie demolat, iar în locul acestuia să fie construit un complex multifuncțional. Declarațiile au fost făcute într-o conferință de presă. Chironda spune că a depistat mai multe nereguli în documentele aprobate de Direcţia generală arhitectură, urbanism şi relaţii funciare. Atunic, Chironda a cerut suspendarea din funcție a Svetlanei Dogotaru, arhitectorul-șef al Capitalei.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata