Important! Moldovenii care nu dețin cetățenie română nu se vor putea vaccina la Iași

Bine de știut! Cetățenii moldoveni care nu au și cetățenia României nu vor putea participa la maratonul de vaccinare împotriva COVID-19 inițiat de Universitatea de Medicină din Iași, așa cum a fost anunțat ieri de către Universitatea de Stat de Medicină din Moldova.

Restricția vine în contextul hotărârii din 10 mai a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prin care se prelungește Starea de Alertă pe întreg teritoriul statului vecin pentru o perioadă de încă 30 de zile, scrie agenția IPN.

Menționăm că începând cu ziua de vineri, 14 mai, ora 16.00, până luni, 17 mai, ora 08.00, moldovenii care au împlinit vârsta de 16 ani și care dețin și cetățenia română se pot prezenta la UMF Iași, fără programare, pentru a fi imunizați cu prima doză de ser Pfizer. Rapelul va fi asigurat de aceeași instituție la 21 de zile de la prima doză, în weekend, în perioada 4 – 6 iunie.

Important. Pentru minori este necesar un acord al unui părinte sau al tutorelui legal.

În conformitate cu prelungirea Stării de Urgență, în următoarele 30 de zile, pot intra în România doar moldovenii cu drept de ședere pe teritoriul statului vecin și cei cu dublă cetățenie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata