Împrumut în valoare de 50,1 de milioane de euro pentru investiții în agricultură

Proiectul de lege pentru ratificarea acordului cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind împrumutul de 50,1 de milioane de euro (circa 55 de milioane de dolari) destinat agriculturii a fost votat de Parlament în prima lectură. Acordul presupune că banii vor fi destinați realizării proiectului „Investiții pentru Guvernanță, Creștere și Reziliență în Agricultură (AGGRI)”.

Proiectul are menirea de a sprijini obiectivele de îmbunătățire a serviciilor agricole publice, stimulare a creșterii orientate spre piață și sporirea rezilienței beneficiarilor de a crește accesul la serviciile de irigare.  Totodată, sunt prevăzute măsuri prompte de răspuns în cazul unor eventuale crize sau urgențe.

Asistența financiară va avea mai multe beneficii economice generale, inclusiv crearea de noi locuri de muncă, consolidarea rezilienței sectorului agricol la schimbările climatice, implementarea unor practici agricole avansate și promovarea producției animaliere ecologice, creșterea veniturilor beneficiarilor.

Proiectul „AGGRI” urmează a fi implementat până în septembrie 2029. Proiectul de lege pentru ratificare a acordului respectiv va fi supus votului în lectura a doua.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata