În 2020, o dată la patru zile, un copil a fost internat la Institutul Oncologic

Membrii Asociației „Viața fără leucemie” inițiază o campanie de colectare de fonduri pentru achiziționarea unui flowcitometru – aparat medical de înaltă precizie capabil să identifice patologiile prin analiză la nivel celular. Sistemul medical din Republica Moldova nu poate oferi la momentul actual acces la un astfel de diagnostic, scrie jurnal.md.

Membrii asociației au emis un manifest în susținerea copiilor bolnavi de cancer din RM, în care atrag atenția societății că în anul 2020, la fiecare 4 zile un copil a fost internat în Institutul Oncologic fiind diagnosticat cu o formă de cancer. Anterior, Agenția Națională pentru Sănătate Publică a anunțat că maladiile oncologice sunt cea de-a doua cauză a mortalităţii în RM, după maladiile cardiovasculare. Timp de doi ani, în Moldova au decedat de cancer 12 265 de persoane.

Organizația își dorește ridicarea ratei de supraviețuire a cancerului la copii în Republica Moldova, unde în anul 2020, la fiecare 4 zile un copil a fost internat în Institutul Oncologic fiind diagnosticat cu o formă de cancer.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata