În Chișinău, o călătorie cu microbuzul ar urma să coste între 6 și 12 lei

Șirul de scumpiri cu care ne confruntăm în ultimele luni îi va afecta pe moldoveni, în special pe cei din municipiul Chișinău, și în legătură cu tarifele pentru călătoriile cu microbuzul. Ion Ceban, primarul general al Capitalei, a spus, într-o intervenție pentru știri.md, că după majorarea costului călătoriilor cu troleibuzele și autobuzule, în oraș urmează să crească și tarifele pentru călătoria cu microbuzul.

(Ion Ceban, primarul general al Chișinăului)

„Prețul la microbuze, la fel, crește în raza orașului, de la șase la 12 lei, la municipiu, în funcție de acele trasee sau localități în care trebuie să ajungă. În raza orașului era stabilit că va fi șase lei.”

Totodată, edilul a menționat că administratorilor rutelor de microbuze li s-a cerut ca parcurile să fie perfecționate cât mai urgent. În caz contrar, autoritățile vor fi nevoite să revină la ideea de-a închide acest tip de transport public, a mai adăugat Ceban.

(Ion Ceban, primarul general al Chișinăului)

„S-a transpus în metodologie foarte clar că la întâi ianuarie trebuie să-și perfecționeze parcurile. Eu cred că va fi foarte dificil cu termenii atât de restrânși, ținând cont de faptul că există și criza resurselor energetice și o presiune financiară foarte mare post pandemică.”

Amintim că, din întâi iulie curent, călătoria cu transportul public în municipiul Chișinău va costa șase lei, conform noii metodologii aprobate. Astfel, 200.000 de pensionari, 40.000 de elevi până în clasa a V-a și alte 18 categorii de persoane vulnerabile vor călători gratuit, în timp ce ceilalți cetățeni ar face bine dacă ar opta pentru abonamentele pentru o lună, trei luni sau un an, care vor costa 234, 594 și 972 de lei, se arată într-un comunicat emis de Primăria Capitalei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata