Maia Sandu, despre inflația galopantă: „Este o problemă pentru cetățeni, dar, credeți-mă, și pentru noi”

Soluția pentru a face față inflației record care se înregistrează în țara noastră este majorarea veniturilor cetățenilor. O spune președintele Maia Sandu. Potrivit șefului statului, Republica Moldova nu poate influența prețul la resursele energetice care conduc, inevitabil, la majorarea prețurilor la produse și servicii. Maia Sandu a afirmat, în cadrul unei emisiuni de la TV8, că Guvernul deja pregătește un program de compensații pentru perioada rece a anului, care va fi destinat persoanelor cu venituri mici

(Maia Sandu, șefa statului)

„Este o mare problemă. Rata inflației este foarte mare și e o problemă majoră pentru cetățeni, dar, credeți-mă, e și pentru noi. Creșterea prețurilor la resursele energetice e un lucru pe care nu-l putem controla, pentru că prețurile la gaze și electricitate cresc pe piața internațională. Respectiv, crește și prețul de achiziție pentru Republica Moldova”.

Pentru că nu avem resurse energetice, Maia Sandu spus că singura soluție în acest caz este să creștem veniturile populației.

(Maia Sandu, șefa statului)

„Ponderea consumului de produse alimentare este mai mare decât în alte țări. Asta vorbește despre sărăcia noastră. Pentru că oamenii cu venituri mici cheltuie doar pentru utilități și pentru mâncare. Pentru că nu putem să controlăm prețurile externe, soluția este doar să creștem veniturile cetățenilor. Guvernul asta trebuie să facă. Să ofere compensații oamenilor cu venituri mici”.

Recent, la recomandarea Consiliului Suprem de Securitate, Parlamentul a constituit o comisie specială care va examina procesul decizional privind controlul inflației și politica monetară pe parcursul ultimelor 18 luni. Comisia este creată doar din membrii fracțiunii PAS, întrucât opoziția parlamentară nu și-a delegat reprezentanți în cadrul comisiei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata