În ciuda căldurii și a epidemiei de coronavirus, mii de pelerini au participat la o slujbă de rugăciune și la o procesiune religioasă la Kiev

În ciuda căldurii și a epidemiei de coronavirus, mii de pelerini au participat la o slujbă de rugăciune și la o procesiune religioasă la Kiev cu ocazia aniversării a 1033 de ani de la Botezul Rusiei. Evenimentul a fost organizat de Biserica Ortodoxă Ucraineană, care este membru autonom al Bisericii Ortodoxe Ruse. Procesiunea a avut loc cu o lună înainte de vizita Patriarhului Bartolomeu al Constantinopolului în Ucraina.

350 de mii de oameni au participat la procesiune, la Kiev. O serie de agenții de știri au raportat un număr mai modest de participanți, de la 20.000 la 55.000.

Procesiunea din acest an este dedicată ideii de fidelitate față de ortodoxie, care în condițiile schismei bisericești din Ucraina, au subliniat organizatorii, este o sarcină deosebit de dificilă .

În 2018, Kiev, pe baza Patriarhiei de la Kiev și a Bisericii Ortodoxe Autocefale Ucrainene, a fost creată Biserica Ortodoxă din Ucraina. Aceasta a primit autocefalie în 2019 de la Patriarhia Constantinopolului. Înființarea și statutul bisericii a provocat un conflict între Patriarhii din Constantinopol și Moscova.

Patriarhia Moscovei și Biserica Ortodoxă Ucraineană din cadrul acesteia au rupt comuniunea euharistică cu Patriarhia Constantinopolului, nerecunoscând acțiunile sale.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata