În doar 5 zile, un milion de infectări au fost raportate

Peste 13 milioane de cazuri de coronavirus au fost confirmate deja la nivel mondial, cu 573.000 de decese raportat până acum. Și pe măsură ce pandemia se înrăutățește, cazurile noi continuă să apară, în special pe cele două continente americane, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că, în viitorul apropiat, nici nu ne putem gândi la viața normală cu care ne-am obișnuit până la pandemie.

Trecerea de la 12 milioane la 13 milioane de infectați s-a făcut, din nou, în doar cinci zile, în condițiile în care numărul infectărilor continuă să crească în mod accelerat – aproape 240.000 de cazuri noi în doar 24 de ore.

Se consideră că numărul de cazuri confirmate este o subestimare a numărului real de persoane care au avut coronavirus, din cauza numărului mic de teste efectuate.

Cazurile au crescut brusc în America Latină. Mexic, Chile și Peru au înregistrat mii de cazuri în fiecare zi, în ultimele săptămâni. La sfârșitul săptămânii, Mexicul a depășit Italia, devenind a patra țară după numărul de decese oficiale provocate de coronavirus și a depășit, de asemenea, Marea Britanie în ceea ce privește numărul total de cazuri de contaminare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata