Primul ajutor al Uniunii Europene a ajuns în Moldova

Primul lot de asistență medicală oferit de Uniunea Europeană a ajuns în Moldova. Este vorba despre echipamente și medicamente necesare atât medicilor, cât și pacienților în lupta cu pandemia de coronaviru.

Prezent la eveniment, prim-ministrul Ion Chicu a mulțumit blocului comunitar într-un mod unic, făcând referire la Ziua Franței.

„În numele Guvernului și a cetățenilor Republicii Moldova vreau să mulțumesc din inimă atât pentru suportul generos, pentru gestul de solidaritate al Uniunii Europene și al Organizației Mondiale a Sănătății, cât și pentru simplul fapt că sunteți cu noi și la bine și rău, cum zic moldovenii. Dragi prieteni, suntem în 14 iulie și exclamând cuvâtul solidaritate primul gând care mi-a venit a fost liberté, égalité, fraternité și am să adaug și solidaritate. Vive la France!”

La rândul său, Viorica Dumbrăveanu a reiterat că orice provocare poate fi învinsă doar ajutându-ne reciproc, dând asigurări că întreg lotul va fi folosit corespunzător.

„Este vorba despre un suport atunci când cu adevărat avem o dificultate. Și doar prin unitate, doar prin unirea eforturilor putem să învingem orice provocare, iar în cazul dat vorbim de provocarea –  COVID-19. ”

Menționăm că un al doilea lot va sosit curând în Moldova. Achizițiile au fost făcute de Organizația Mondială a Sănătății, care a verificat calitatea și siguranța medicamentelor, în timp ce banii au fost oferiți de Uniunea Europeană.

Anterior, UE a mai acordat Moldovei un ajutor de urgență nerambursabil de 87 de milioane de euro și alte 100 de milioane de euro asistență macrofinanciară anticriză pentru a atenua consecințele provocate de pandemia de COVID-19.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata