În Moldova, în momentul de față, sunt peste zece mii de locuri de muncă vacante

Angajatorii din Moldova rămân în căutarea angajaților. La 13 decembrie curent, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, erau înregistrate peste 10.100 de locuri de muncă vacante.

Cele mai multe locuri vacante rămân a fi înregistrate în municipiile Chișinău și Bălți, circa 4.350, respectiv aproximativ 1.200.

Astfel, pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile puțin peste 1.460 de locuri de muncă vacante sau 14% din numărul total, cei mai solicitați fiind specialiștii în domeniul sănătății, inginerii, tehnicienii și specialiștii în activitatea financiară, economică sau comercială.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional, Agenţia Naţională oferă peste 8.700 de locuri de muncă, cele mai multe fiind pentru lucrătorii  din industria textilă și confecții, circa 2.060.

Totodată, pe piața muncii sunt înregistrate și aproximativ 1.700 de locuri vacante pentru muncitorii necalificați.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieței muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata