PSRM nu va mai avea președinte. Declarațiile lui Dodon

Actualul lider al Partidului Socialiștilor din Moldova, Igor Dodon va deveni președintele de onoare al formațiunii. Despre acest lucru a anunțat chiar fostul șef al statului în cadrul unei emisiuni de la PrimeTV, unde a mai menționat că noul statut și-l va căpăta în cadrul Congresului din acest an al PSRM.

(Igor Dodon, președintele PSRM)

„Eu am anunțat despre acest lucru încă în luna octombrie. Atunci am ieșit la un briefing și am spus că plec din Parlamentul Republicii Moldova și propun colegilor să examineze modificările la statut care urmează să fie aprobate la Congres. Voi fi un pic mai în spate sau nu, cel mai probabil voi fi mai puțin vizibil.

Totodată, Igor Dodon a ținut să menționeze că Congresul respectiv va veni și cu alte modificări majore, cea mai importantă fiind – crearea unui nou organ de conducere a PSRM-ului.

(Igor Dodon, președintele PSRM)

„ –Partidul Socialiștilor nu va avea președinte de partid. Va fi un organ colegial de conducere compus din Executivul politic. Câți vor fi, cinci, șapte sau nou membri va decide Consiliul. –Încă nu s-a stabilit? –Nu s-a stabilit, aceasta va fi la decizia Consiliului republican.”

Congresul Extraordinar al Partidului Socialiștilor va avea loc sâmbătă, 18 decembrie la Palatul Republicii. În cadrul lucrărilor acestuia va fi examinată o nouă redacție a Statutului PSRM și a Programului politic actualizat. De asemenea, va fi aleasă și noua conducere a partidului.

Amintim că Igor Dodon, actualul lider al PSRM, și-a anunțat demisia din funcția de deputat pe 18 octombrie curent. Tot atunci, fostul șef al statului a punctat că nu pleacă din partid și că rămâne în echipa socialiștilor pentru a asigura revenirea PSRM la guvernare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata