În Spania, turiștii care merg la plajă vor fi supravegheați de drone

Dacă intenționați să vă petreceți vacanța pe anumite plaje din Catalonia, Spania, este posibil să vedeți drone care vă zboară deasupra capului. În Sitges, în special.

Nimic de-a face cu realizarea unui film sau a unui reportaj. Aceste drone vor fi folosite de autoritățile acestei stațiuni festive de pe litoral, situată lângă Barcelona, pentru a verifica dacă ecartamentele sunt respectate pe plaje și pentru a se asigura că nu se formează mulțimi.

Aceasta este una dintre măsurile luate pentru a lupta împotriva revenirii pandemiei. În prezent, Catalonia este una dintre regiunile spaniole cele mai afectate de creșterea contaminării și răspândirea variantei Delta, cu peste 1.000 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Dacă o plajă este prea ocupată, oficialii orașului vor fi anunțați și vor muta oamenii într-o zonă mai puțin aglomerată.

Deocamdată, dronele vor fi folosite doar pe plajele orașului Sitges. Dar nu este exclus ca acestea să fie utilizate în altă parte, dacă situația de sănătate se agravează.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata