VIDEO// Bilanțul ploilor torențiale care s-au abătut asupra Europei. Numărul morților se apropie de 200

La patru zile după inundațiile catastrofale care le-au devastat orașul și au lăsat mulți morți, locuitorii din Bad Neuenahr-Ahrweiler își golesc casele de noroi, pentru că aproape totul a fost spălat.

Vecinii s-au reunit pentru a se ajuta reciproc.

„Există, de asemenea, o mulțime de voluntari care au venit să ajute și care ne oferă apă, cafea, mâncare și le mulțumesc din suflet. Și există și șoferul excavatorului, care a venit cu excavatorul companiei sale și care, în mod voluntar, merge înainte și înapoi, 13 ore pe zi, de alaltăieri, pentru a ne transporta deșeurile din stradă”.

Această zonă a Renaniei-Palatinat, în sud-vestul Germaniei, este una dintre cele mai afectate regiuni, care deplânge pierderea a 112 persoane, dintr-un total de 160 pe țară. Cancelarul german a promis un ajutor de urgență de cel puțin 300 de milioane de euro, care va fi prezentat de guvern, înainte de un vast program de reconstrucție de câteva miliarde de euro.

Dar pentru miile de oameni care și-au pierdut casele, reconstrucția pare departe. În Belgia, o nouă cifră de 31 de morți a fost stabilită noaptea trecută de către autorități, care spun că încă mai caută 163 de cetățeni. Ploile torențiale au devastat o mare parte din Europa de Vest.

În sute de orașe și sate din Olanda, curățenia a început atunci când ploile abundente s-au oprit și nivelul apei a început să scadă. Electricitatea a fost restabilită în unele locuri, dar oficialii spun că ar putea trece săptămâni înainte ca gazul să fie restabilit în unele zone.

Regiuni din Polonia, Republica Cehă, Luxemburg și Elveția au fost, de asemenea, afectate de precipitații record. Lunga muncă de curățenie abia a început.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata