Încă 1,5 milioane de doze de vaccin? Moldova anunță că negociază cu gigantul american Moderna

Republica Moldova negociază cu compania Moderna posibilitatea achiziționării a 1,5 milioane de doze de vaccin de la producătorul american Moderna, potrivit secretarului de stat de la Ministerul Sănătății, Denis Cernelea.

Potrivit lui Cernelea, Moderna a propus Republicii Moldova un contract privind livrarea a 1,5 milioane de doze de vaccin, livrate în mai multe tranșe.

„Contractul prevede livrările pentru anul 2022, dar am fost foarte insistenți ca această companie să identifice posibilitatea pentru a ne livra o parte din vaccinuri în a doua jumătate a acestui an”, a declarat oficialul.

Vaccinul Moderna are o eficiență de 90% împotriva COVID-19 şi de 95% împotriva formelor severe ale bolii, a anunţat  compania americană producătoare săptămâna trecută, în urma unui nou studiu clinic.

Săptămâna trecută, 132 de mii de doze de vaccin AstraZeneca au ajuns în Republicii Moldova. Vaccinurile fac parte din donația de peste 200 de mii de doze făcută de România. De asemenea, alte 48.000 de doze, tot de AstraZeneca, au ajuns în țară, prin intermediul mecanismului Covax.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata