Cazurile de infectare în rândul medicilor au scăzut cu peste 82%

Rezultatele vaccinării împotriva infecției cu COVID-19 sunt tot mai vizibile. O demonstrează datele despre cazurile noi în rândul cadrelor medicale. Indicele este în scădere cu 82,5%, a informat medicul epidemiolog al ANSP Alexei Ceban, în cadrul unei conferințe de presă organizată de Ministerul Sănătății, notează Agora.

Potrivit datelor prezentate de reprezentanții din sistemul de sănătate, indicele de infectare a cadrelor medicale continuă să scadă.

Astfel, dacă în medie medicii reprezentau într-o săptămână 2,1% din totalul de cazuri noi de îmbolnăvire, în această săptămână au fost înregistrate 0,3% de infectări printre lucrătorii medicali, din totalul cazurilor noi.

„Este vorba despre acoperirea cât mai mare a acestui contigent. Respectiv, rezultatele sunt pe măsură. Fiecare dintre noi trebuie să fie conștient că în vaccinare, chiar dacă nu a fost acoperit cu a doua doză integral toate persoanele care au fost inițiate, deja avem rezultate remarcabile și putem spune că este un exemplu și pentru alte contigente de a fi vaccinate”, a punctat medicul epidemiolog al ANSP Alexei Ceban.

Numărul lucrătorilor medicali vaccinați cu prima doză până acum este de 62%. Autoritățile susțin că ceilalți lucrători medicali sunt incluși în listele de vaccinare. Această primă etapă continuă paralel cu etapa a doua de imunizare a persoanelor eligibile.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata