Începând de marți, cetățenii moldoveni vor putea călători în România în baza unui un act confirmativ de administrare a vaccinului împotriva COVID-19 sau rezultatul negativ al testării COVID-19

Guvernul de la București a stabilit noile măsuri referitoare la regimul de călătorie în România pentru cetățenii străini, inclusiv cetățenii moldoveni, care vor intra în vigoare de la 1 iunie. Începând de luna viitoare, cetățenii Moldovei vor putea călători în România în baza unui un act confirmativ de administrare a vaccinului împotriva COVID-19 sau rezultatul negativ al testării COVID-19.

Anunțul a fost făcut de către prim-ministrul României, Florin Cîțu.

Tot joi, România a inclus, în continuare, Moldova în „zona verde”. Astfel, cetățenii care intră în România din țările din zona verde nu sunt obligați să stea 14 zile în carantină.

Totodată, autoritățile române au publicat noua listă a țărilor cu risc epidemiologic, pe coduri – verde, galben și roșu. Persoanele care au trecut prin infecția cu COVID-19 sunt scutite de carantină, dacă vin din zona galbenă sau roșie. Sunt scutiți de carantină și cei care stau mai puțin de trei zile pe teritoriul României.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata