Indemnizații pentru viitorii dascăli

Parlamentul a decis. Absolvenții instituțiile de învățământ din țară și de peste hotare în domeniul educației vor beneficia de indemnizații. Un proiect de modificare a Codului educației a fost votat în lectură finală în ședința de astăzi a Legislativului.

Potrivit modificărilor, absolvenții instituțiilor de învățământ superior și profesional tehnic din țară și de peste hotare din domeniul educație sau unul echivalent, care și-au făcut studiile pe locuri cu finanțare de la bugetul de stat sau cu taxă de studii, indiferent de forma de învățământ și care vor fi încadrați în instituțiile de învățământ vor beneficia de indemnizații în primii trei ani de activitate didactică.

Din 2019, în baza unei hotărâri de Guvern, sunt achitate indemnizaţii în mărime de 40.000 de lei anual pentru tinerii specialişti absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior şi de 32.000 de lei lei anual pentru tinerii specialişti absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ profesional tehnic postsecundar, încadraţi în instituţiile de învăţământ în primii trei ani după absolvirea acestora, prin repartizare de către Ministerul Educaţiei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata