Inflația i-a scos în stradă pe francezi: O sută de autobuze au fost închiriate din toată țara pentru a aduce oamenii la manifestație

Zeci de mii de persoane au protestat în Franța față de majorarea inflației în Europa. Manifestațiile vin după o grevă de trei săptămâni, care a dus la o criză a combustibilului în țară. Poliția estimează că aproximativ 30.000 de protestatari au participat, scrie Euronews.

Mii de francezi au ieșit în stradă la Paris pentru a denunța costul ridicat al vieții și inacțiunea politică privind problemele climatice. Mișcarea de protest a fost organizată de partidele de stânga și este susținută de mai multe federații sindicale.

Potrivit presei franceze, o sută de autobuze au fost închiriate din toată țara pentru a aduce oamenii la această manifestație. Demonstrațiile vin pe fondul unei greve la rafinăriile TotalEnergies, grevă care, de trei săptămâni, a dus la o criză a combustibilului în Franța.

Organizatorii nu au anunțat câți oameni au venit la protest, însă poliția dăduse un comunicat în care spunea că sunt așteptați 30.000 de manifestanți.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata