Influenceri și bloggeri, cooptați de o agenție de PR cu legături cu Rusia pentru a discredita vaccinul Pfizer

Youtuberi, bloggeri și influenceri francezi și germani au spus că li s-a oferit bani de către o presupusă agenție de PR din Marea Britanie cu aparante legături cu Rusia să spună că vaccinul Pfizer/BioNTech este de vină pentru sute de decese, notează stirileprotv.ro.

Fazze, care a spus că este o „platformă de marketing pentru influenceri … care conectează bloggerii și agențiile de publicitate”, a susținut că are sediul pe o stradă din Londra, dar nu este înregistrată acolo. Marți și-a închis site-ul și și-a făcut contul Instagram privat, scrie The Guardian.

Agenția a luat legătura cu mai mulți YouTuberi francezi din domeniul sănătății și științei săptămâna trecută și le-a cerut, într-o engleză proastă, să „explice… rata mortalității în rândul celor vaccinați cu Pfizer este de aproape 3 ori mai mare decât la cei vaccinați cu AstraZeneca”.

Influencerilor li s-a spus să publice linkuri pe YouTube, Instagram sau TikTok către rapoarte din Le Monde, Reddit și Ethical Hacker despre un raport care conține date care se presupune că susține afirmația.

Articolul din Le Monde este despre date furate de hackeri ruși de la Agenția Europeană pentru Medicamente și publicate ulterior pe Dark Web. Nu conține informații despre ratele mortalității. Paginile de pe celelalte două site-uri au fost șterse.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata