Igor Dodon: „Fiecare candidat al PAS este verificat de ambasadorii străini”

Unii ambasadori străini, acreditați în Republica Moldova, se implică la formarea listelor PAS pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Despre aceasta liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat la postul de televiziune Primul în Moldova. Dodon a explicat că aceste informații le-a primit de la cetățenii din teritoriu.

„Unii ambasadori fac listele candidaților la funcția de deputat din partea partidului Maiei Sandu. Fiecare candidat ei îl verifică și când apare un conflict în organizațiile teritoriale, de exemplu la Strășeni a fost un caz, un ambasador s-a dus în teritoriu, pentru a-i calma”, a declarat Dodon.

Se întâmplă după ce, în februarie, un grup de ambasadori străini, în frunte cu Peter Michalko, a transmis un mesaj,  prin care au respins „atacurile publice asupra ambasadorului Peter Michalko și a altor ambasadori formulate de Partidul Socialiștilor și de deputatul fugar Ilan Șor.
„UE și statele sale membre promovează în mod constant o bună cooperare cu Republica Moldova și își demonstrează sprijinul, inclusiv printr-un număr mare de proiecte care oferă beneficii tangibile tuturor oamenilor din țară”, se arăta atunci într-un comunicat de presă.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata