Inundații devastatoare în China: În Beijing s-au înregistrat cele mai abundente precipitaţii din ultimii 140 de ani

Capitala chineză Beijing, afectată de inundaţii devastatoare, a fost lovită în ultimele zile de cele mai abundente precipitaţii din ultimii 140 de ani, când au început măsurătorile, au anunţat miercuri serviciile meteorologice, relatează AFP, potrivit Agerpes.

„Valoarea maximă” a precipitaţiilor înregistrată de sâmbătă seara până miercuri dimineaţa la o staţie meteo din oraş a fost de 744,8 milimetri, fiind „cele mai abundente precipitaţii din ultimii 140 de ani”, potrivit Serviciului Meteorologic din Beijing. Măsurătorile precise au început în 1883. „Recordul anterior înainte de episodul ploios actual” a fost stabilit în 1891 cu 609 milimetri, a indicat sursa citată.

Ploile abundente şi inundaţiile care au lovit Beijingul şi împrejurimile sale de câteva zile au provocat moartea a cel puţin 20 de persoane şi dispariţia altor 19, potrivit media oficiale. Taifunul Doksuri, retrogradat la nivelul de furtună, traversează China din sud-est către nord începând de vineri, când a lovit provincia Fujian (est) după ce a provocat mai multe decese în Filipine.

Ploile torenţiale au început să se abată asupra regiunii sâmbătă. În doar 40 de ore, Beijing, capitala Chinei, a înregistrat echivalentul mediei precipitaţiilor pentru întreaga lună iulie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata