Ion Chicu, apel către organizatorii de proteste: Fiți atenți

Protestele de săptămâna trecută, dar și din weekend, ținute pe timp de pandemie, sunt un puternic motiv de îngrijorare, spune premierul Ion Chicu, care a venit cu un nou apel către politicienii care organizează și scot oamenii la proteste în plină pandemie COVID-19 să manifeste maximă atenție. Prim-ministrul afirmă că sănătatea oamenilor nu trebuie folosită în interesele politice ale unor persoane.

Șeful Guvernului a declarat că, deși timp de patru săptămâni în Moldova se înregistrează un trend descrescător al numărului de cazuri noi de COVID-19, autoritățile continuă să fie prudente în condițiile anti-recordurilor înregistrate pe plan mondial, inclusiv în Europa.

„Continuăm să rămânem în alertă și tradițional fac apel către cetățeni, dar și unii lideri politici care îndeamnă oamenii la proteste, le organizează chiar, să manifeste maximă atenție. Sănătatea este prioritară, dar nu în interesele politice ale unor persoane care doar prin asemenea acțiuni cred că mai au șanse”.

Premierul a anunțat că, în această vineri, va fi convocată ședința Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, unde vor fi discutate acțiunile de după când august, când se finalizează starea de urgență. Autoritățile iau totuși în calcul renunțarea la obligativitatea celor 14 zile de carantină pentru cei care vin din afara țării.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata